Маргарита – класичний коктейль із сонячної Мексики
Маргарита – це один із найбільш популярних коктейлів у світі, і цьому є просте пояснення. Поєднуючи різку кислоту лайма, солодкість апельсинового лікеру та вбивчу міцність текіли, ви отримуєте ідеальне поєднання в коктейлі, який не залишить байдужим нікого.
Походження Маргарити залишається спірним питанням навіть зараз. Однак можна з упевненістю сказати, що всі версії тією чи іншою мірою пов’язані з Мексикою. І це не дивно, адже до складу коктейлю входить текіла, яку подарувала світу саме Мексика. За класифікацією Гері Рейгана Маргарита входить до групи Новоорлеанських Сауерів (базовий алкоголь, цитрусовий сік і обов’язково лікер), де вона є сусідами з такими легендами, як Сайдкар, Космополітен і Камікадзе.
Рецепт коктейлю Маргарита
Секрет Маргарити – у її простоті. У складі Маргарити усього 3 інгредієнти: срібна текіла, сік лайма та лікер Куантро. Цей коктейль легко можна змішати вдома, це не вимагає додаткового обладнання або навичок. Сорт текіли і лайми, що використовуються, можуть впливати на смак напою, тому мою пропорцію можна вважати відправною точкою, а не суворим законом. Коктейль можна готувати як у класичному, так і у замороженому вигляді.
Margarita
Equipment
- Шейкер
- Стрейнер (Хавторн)
- Файн-Стрейнер
- Джигер
- Сквізер для цитрусових
Ingredients
Складові Коктейлю
- 45 мл текіли
- 20 мл свіжовичавленого соку лайма
- 30 мл лікера Куантро
Оздоблення
- солоний обідок
- 1 скибка лайма
Instructions
- Готуємо келих для Маргарити (також підійде коктейльний келих). Спочатку охолоджуємо його за допомогою кубиків льоду або морозильної камери. Далі робимо солоний обідок.
- Додаємо усі інгредієнти в шейкер і змішуємо до повного охолодження.
- Проціджуємо вміст шейкера в келих, використовуючи два стрейнери (хавторн і файн-стрейнер).
- Прикрашаємо коктейль скибочкою лайма. Стежимо, щоб додатковий сік з лайма не потрапляв у коктейль, оскільки це може змінити його смак.
Nutrition
Вибір якісної текіли – це головне правило вдалої Маргарити. Я раджу купувати текілу в ціновій групі від середньої до дорогої. Класичні рецепти зазначають текілу Blanco (срібна без витримки) як основу напою, але ви можете спробувати зробити коктейль на Reposado (золота з витримкою до 1 року). З преміальних брендів раджу дивитися убік El Tesoro. Бюджетнішим, але також чудовим варіантом стане текіла Cenote Bianco.
З лікерів найкращим вибором буде Куантро (Cointreau), але підійде будь-який інший тріпл-сек. Я дуже рекомендую спробувати Маргариту на Pierre Ferrand Dry Curaсаo або Grand Marnier.
Лайми для коктейлю мають бути свіжими і мати м’яку скоринку. Обов’язково спробуйте сік лайма на смак перед його використанням у коктейлі, оскільки занадто кислий сік може сильно зіпсувати смак Маргарити. Якщо ж ви хочете зробити коктейль солодшим, можна додати до нього 1 деш простого сиропу.
Як зробити солоний обідок для келиха
Насипаємо сіль на маленьку тарілку. Злегка змащуємо зовнішній обідок келиха соком часточки лайма. Опускаємо зовнішній край келиха в тарілку із сіллю під кутом 45 градусів. Обертаємо келих по колу, притримуючи його за основу, доки він не отримає рівномірний і красивий солоний обідок.
Альтернативні рецепти
- Заморожена Маргарита. Додаємо до блендеру з льодом 60 мл текіли, 30 мл Куантро, 30 мл соку лайма та 30 мл простого сиропу. Змішуємо і проціджуємо в підготовлений келих із солоним обідком, використовуючи два стрейнери.
- Полунична Маргарита. Додаємо до базових інгредієнтів коктейлю, вказаних у рецепті, 3 порізані ягоди полуниці та половину барної ложки простого сиропу. Далі дотримуємось базового рецепту.
- Кривава Маргарита. Зменшуємо базову кількість соку лайма в оригінальному рецепті до 15 мл і додаємо 30 мл соку кривавого апельсина (також підійде і грейпфрут). Далі дотримуємось базовому рецепту.
Міцність коктейлю Маргарита
Практично вся текіла бутілюється на рівні міцності у 40 градусів (виключенням може бути відмінна текіла Don Julio з вмістом спирту “всього” 38 градусів). Сік лайма не містить алкоголю, а лікер Cointrau також має стандартизовану міцність 40 градусів. У результаті ми отримуємо 32-градусний коктейль на виході.