Negroni

Негроні – континентальна вишуканість в одному коктейлі

Рецепт коктейлю Негроні

Негроні – гірко-солодкий аперитив, універсальний коктейль, простий у приготуванні, в міру міцний, стильний та незмінно смачний. Багато хто називає Негроні чоловічим напоєм, але я вважаю Негроні класикою, яка припаде до смаку кожному. Negroni Cocktail внесений до списків міжнародної організації International Bartenders Association (Міжнародна асоціація барменів) та посідає почесне місце у категорії Unforgettables («Незабутні»).

Негроні: історія коктейлю

Прийнято вважати, що коктейль Негроні народився Італії, у Флорентійському Caffè Casoni. Одного разу, в 1919 році, Граф Камілло Негроні зайшов у кафе і попросив бармена приготувати йому щось міцніше, ніж його улюблений коктейль Американо – суміш кампарі, солодкого вермуту та содової, попросивши замінити содову джином. Виявилося, що ця свята трійця в рівних частинах ідеально поєднується між собою, завдяки чому коктейль швидко став родзинкою закладу.

Є й альтернативні варіанти походження коктейлю: хтось каже, що його вигадав генерал Паскаль Негроні в Сенегалі в середині 19 сторіччя, інші вважають, що історія Негроні починається в 1914 році.

Кажуть, що серед шанувальників Негроні був відомий шанувальник коктейлів Ернест Хемінгуей, а також популярний шеф-кухар і телеведучий Ентоні Бурден, який пригощав напоєм свою знімальну групу під час подорожей.

З 2013 року Imbibe Magazine спільно з брендом Campari влаштовують благодійні тижні Негроні, на першому з яких було зібрано 2 мільйони доларів. Якщо ж вірити класичній версії походження коктейлю – Негроні цього року святкує свій сторічний ювілей.

Розбір характеру та смаку

Негроні – ефектний, стильний та лаконічний коктейль яскраво-кармінового кольору, яким він завдячує Кампарі. Він одночасно освіжаючий, пряний і в міру гіркуватий – основну гіркоту бітера компенсує солодкий італійський вермут, а джин надає коктейлю міцності та вишуканості.

Коктейль Негроні
4.91 from 11 votes

Negroni

Класичний італійський коктейль з джином, солодким вермутом та Кампарі, народжений у самому серці Італії.
Prep Time2 mins
Total Time2 mins
Страва: Рецепти коктейлів
Cuisine: Коктейлі на Джині
Ключове слово: Campari, Вермут, Джин
Servings: 1 порция
Calories: 200kcal

Equipment

  • Змішувальна склянка
  • Стрейнер (Джулеп)
  • Джигер
  • Барна ложка

Ingredients

Складові Коктейлю

  • 40 мл Лондонського сухого джину
  • 30 мл солодкого італійського вермуту
  • 30 мл бітера Campari

Оздоблення

  • 1 цедра апельсину

Instructions

  • Додаємо всі інгредієнти в змішувальну склянку з льодом та добре змішуємо протягом 25-30 секунд.
  • Проціджуємо коктейль через стрейнер в охолоджений келих рокс (або олд фешн) з одним великим шматком льоду всередині.
  • Прикрашаємо коктейль цедрою апельсина.

Nutrition

Calories: 200kcal

Поради щодо приготування та підбору інгредієнтів

Однією з основних особливостей приготування коктейлю є спосіб змішування. Зважаючи на те, що охолоджений вермут і Кампарі при збиванні в шейкері роблять коктейль каламутним, його обов’язково потрібно змішувати в змішувальній склянці.

Оскільки до складу Негроні входить лише 3 інгредієнти, до вибору кожного з них варто поставитися уважно.

Враховуючи, що Негроні – корінний італієць, краще використовувати солодкий вермут з Італії. Саме італійці споконвіку відомі своїми солодкими вермутами на противагу французам, у яких ідеально виходять сухі. Ви можете обрати популярний Martini Riserva Speciale Rubino, але краще підійде класичний Cinzano Antica Formula 1757. І все ж таки мій особистий фаворит – Carpano Antica Formula, з ним коктейль виходить просто чарівно.

Приготування Негроні

Джин у свою чергу обов’язково має бути сорту London Dry Gin (не плутати з солодшим Old Tom Gin), я б порадив взяти Hendrick’s, Botanist або Tanqueray No. Ten. Якщо ви прихильник сміливих експериментів, раджу скуштувати японський джин Roku – оригінальний напій із ботанічними нотками сакури, зеленого чаю та перцю.

Приготування Негроні

Незважаючи на те, що у класичному Негроні радять використовувати всі інгредієнти в пропорції 1:1:1, мій маленький лайфхак – додати трохи більше джину від 1,25 до 1,5 порції. Коктейль виходить міцнішим і трав’янішим, із приємним присмаком ялівцю.

Щоб надати коктейлю вишуканості, можете подати його в охолодженому келиху купе або Nick&Nora. Відмінно підійде і більш універсальний варіант подачі в роксі або олд фешні з великим шматком льоду. З мого досвіду у кожному з варіантів коктейль виглядає стильно і гармонійно.

Приготування коктейлю Негроні

Альтернативні рецепти

Оскільки коктейль Negroni має просту рецептуру, багато барменів прагнуть поліпшити його, додавши певну особливість: так у Негроні з’явилося багато різних «братів».

Беррі Негроні (Negroni Berry) – солодка ягідна варіація, у якій замість класичного лондонського сухого джину використовують джин, настояний на смородині.

Білий Негроні (White Negroni) – тут з класичного рецепту вирішили прибрати Кампарі. Його замінили на аперитив Гентіана на основі вина та тирличу.

У Зеленому Негроні склад змінили категорично: тут немає ні вермуту, ні Кампарі. Замість них джин (30 мл) розбавляє аперитив Гентіана (20 мл), фруктовий аперитив (20 мл) та 3 дешу Гентіана біттер, а доповнює букет перетерта свіжа м’ята.

Прадідуся Негроні – коктейль Американо сміливо можна вважати однією з альтернативних версій для тих, хто віддає перевагу менш міцним напоям. Для його приготування достатньо замінити джин содовий – і легкий освіжаючий напій готовий.

Ще один неміцний варіант – Negroni Sbagliato або Помилковий Негроні, до якого замість джину додають сухе ігристе вино.

Також цікаві варіації коктейлю під назвою Негроні та Квітка (Negroni and Flower) з використанням ромашкового та ревеневого лікерів та Егейський негроні (Aegean Negroni) з додаванням бергамотово-трав’яного лікеру Італікус та листя лайма.

Міцність коктейлю Негроні

Міцність коктейлю становить 28 градусів при використанні джину Hendrick’s, вермуту Carpano Antica Formula та Campari. Інші сорти джину мають плюс-мінус схожу міцність і тому сильно не змінюватимуть міцність змішаного напою.